Părintele Iustin Pârvu s-ar fi arătat la trei ucenici și le-ar fi spus: „ACUM ESTE! GĂTIȚI-VĂ, MAI SUNT TREI LUNI…”

Împlinirea a şapte ani de când Părintele Arhim. Iustin Pârvu s-a născut în viaţa cea veşnică, mutându-se la cereştile lăcaşuri… – DOAR ORTODOX

Așa zice monahul Filotheu…

Diaspora Ortodoxiei

Parintele Iustin s-a aratat zilele trecute a trei din ucenici lui: „Grabiti-va ma sunt 3 luni…”Parintele Iustin s-a aratat zilele trecute (l)a trei din ucenici lui:”Grabiti-va ma sunt 3 luni…”MonahulFilotheu- Manastirea Petru Voda- omilie la Bunavestire.

4 gânduri despre „Părintele Iustin Pârvu s-ar fi arătat la trei ucenici și le-ar fi spus: „ACUM ESTE! GĂTIȚI-VĂ, MAI SUNT TREI LUNI…”

 1. As vrea sa spun ceva!
  Multi preoti si multi mireni spun sa ne rugam Maicii Domnului!
  Nu este gresit! Si eu ma rog Maicii Domnului adeseori si Biserica asa invata, dar trebuie sa avem in vedere ca trebuie sa ne rugam si lui Iisus Hristos si mai ales lui Iisus Hristos pentru ca El este Dumnezeul si Mantuitorul nostru care s-a intrupat si a suferit pentru noi si pe El trebuie sa-L urmam pentru ca El este Calea!
  Omul, copilul mai ales, o cheama pe mama cand este in situatiile extreme in care cedeaza si nu mai face fata, cand il paraseste barbatia si curajul… Sfintii o chemau pe Maica Domnului in astfel de situatii si ea ii ajuta degraba, ii scotea din incurcatura si asta este bine pentru ca pentru aceasta este poate cea mai importanta cauza pentru care a dat-o Dumnezeu pe Maica Domnului omenirii! Maica Domnului este intr-adevar scara catre cer!
  Dar dragi crestini! Fiti barbati! Nu asteptati sa va ajute Maica Domnului ca pe niste handicapati sau ca pe niste pui de incubator si voi sa ramaneti asa! Chiar daca sunteti asa, luptati putin! Aveti curaj si credinta in Dumnezeu, fiti barbati! Rostiti numele lui Hristos cu curaj! El este Mantuitorul vostru! Faceti ca puterea si sprijinul voastru sa fie intr-adevar Hristos! Si Maica Domnului va ajuta tot prin Harul si puterea care vine de la Hristos! Apropiati-va mai cu putere de El si nu va veti rusina de numele Lui! Rostiti numele Lui! Aveti incredere in El! In mila Lui, in bunatatea Lui! Daca S-a rastigninit pentru voi inseamna ca vrea sa va mantuiasca! Indrazniti cu indraznirea cea buna!
  Si da, la nevoie chemati-o pe Maica Domnului si cinstiti-o dupa cuviinta ca pe o Imparateasa si nascatoare de Dumnezeu! Dar cunoasteti-L si imprieteniti-va cu Hristos cu adevarat! El este Capul! El este Mirele vostru! El este Viata vesnica!

  Crestinii rosteau la inceput mai des numele lui Iisus Hristos! Sa nu uitam esentialul! Si nu fiti descurajati! Dumnezeu ne ajuta pentru ca asa vrea nu pentru ceva ce ni se pare ca avem ca nici nu avem de fapt nimic! Pericolul adevarat e cand credem ca Dumnezeu nu ne mai ajuta sau ca ne ajuta pentru virtutile noastre! Cand ne mandrim!
  Ca incepe prigoana!? Asta nu e o problema pentru un crestin! Un crestin moare si traieste pentru Hristos! Cine stie sa moara pentru Hristos stie si sa traiasca pentru El!
  Amin!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s